Dossier Ford Genk

West-Vlaming wil perserij Ford Genk overnemen

De bekende West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey onderhandelt met Ford over een overname van de perserij van Ford Genk. Dat heeft de redactie uit goede bron vernomen. De woordvoerder van Dumarey wilde het bericht niet bevestigen.

tmas

Het gonst al verscheidene maanden van de geruchten over een investeerder voor de perserij van Ford Genk. Volgens onze informatie gaat het om de flamboyante zakenman Guido Dumarey, ooit topman van het bedrijf Punch International.

De overname van de perserij zou verscheidene honderden jobs kunnen redden. De onderhandelingen verlopen momenteel in het grootste geheim.

Guido Dumarey is ook in Limburg geen onbekende. Met zijn bedrijven Punch Powertrain, Punch Plastics en Punch Metals was hij een belangrijke werkgever in onze provincie. Dumarey reed echter ook een hobbelig parcours. Momenteel heeft hij in Limburg alleen nog Punch Metals in Hamont-Achel.

Vorig jaar nam Guido Dumarey in Frankrijk een fabriek van versnellingsbakken over van General Motors, tot dusver zijn grootste huzarenstukje.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg. GC, Foto HBvL