Dossier Ford Genk

"Ernstige kandidaat-investeerder voor onderdeel Ford Genk"

Er heeft zich bij de Vlaamse regering een ernstige kandidaat gemeld om een deel van de site van Ford Genk over te nemen. Hoe groot het project zou zijn, en hoeveel mensen er zouden tewerkgesteld worden, wil de directie van Ford, noch de Vlaamse regering al kwijt. De vakbonden vermoeden dat er vooral interesse is voor de perserij van de autofabriek.

awillems

Tijdens de voorbij ondernemingsraad vroegen de vakbonden aan de directie van Ford Genk een stand van zaken met betrekking tot eventuele kandidaat-overnemers. "Er werd ons bevestigd dat er zich een potentiële investeerder heeft gemeld bij de Vlaamse regering", zegt Mario Versavel van de liberale vakbond ACLVB. "In tegenstelling tot andere dossiers die al op tafel hebben gelegen, zou deze kandidaat wel over een geloofwaardig businessplan en de nodige financiële middelen beschikken."

Afwachten

Over verdere details houden zowel de Vlaamse regering als de directie van Ford de lippen op elkaar. "De investeerder heeft aangegeven dat hij zelf wil bepalen wanneer hij met zijn plannen op de proppen komt. Daarmee blijven we uiteraard in het ongewisse over de omvang van het project en over het aantal banen dat hiermee zou kunnen gered worden", aldus nog Versavel.

"We hebben zelf een vermoeden dat de kandidaat-investeerder belangstelling heeft om een deel van het perswerk over te nemen, maar ook voor ons blijft het wachten op een concrete toelichting hierover, aldus de vakbondsafgevaardigde.

Belga

Foto: LD