Stormloop op Sint-Ritacollege

Om er zeker van te zijn dat hun kinderen in het Sint-Ritacollege ingeschreven kunnen worden, bivakkeerden honderden ouders voor de schoolpoort in de Pierstraat. De eerste moedigen daagden donderdag al even voor middernacht op.

drombouts

De weermaker had dit jaar heel veel respect voor ouders die zich voor de schoolpoort van het Sint-Ritacollege installeerden. Sinds een tiental jaar vormt zich in de Pierstraat ter hoogte van de middelbare school al een dag voor de inschrijvingen een rij wachtenden. Ze willen er zeker van zijn dat hun kind het volgende schooljaar in deze school 'met goede naam' terecht kan.

In functie van het aantal beschikbare lokalen en leerkrachten worden volgend schooljaar veertien eerstejaarsklassen voorzien. Rekening houdend met de vooropgestelde quota konden 320 leerlingen worden ingeschreven. Omdat broers of zussen voorrang hebben, bleven er nog 184 plaatsen vrij.

Donderdagnacht arriveerden de eerste ouders aan de schoolpoort. De grote toeloop kwam vooral vrijdagvoormiddag op gang. Yves Van Antwerpen wist dat dit tot een onmogelijke situatie kon leiden en had vooraf lijsten en nummers uitgeprint om een eerlijke volgorde van aankomst vast te leggen. Vrijdagnamiddag om 15.45u was het laatste nummer uitgedeeld en begon hij aan de lijst met reservenummers.

Directeur Luc Vercammen had een dubbel gevoel bij het gebeuren aan de schoolpoort. "Uiteraard ben ik blij dat onze school geapprecieerd wordt. Vorig jaar was het zinloos om te komen kamperen, want toen hadden we meer plaatsen beschikbaar dan kandidaten. Vanwaar deze toeloop komt, weet ik ook niet. Uit de bevolkingsstatistieken uit de buurt kon ik dat zeker niet opmaken. In ieder geval is in deze regio met de Sint-Jozefschool in Kontich en Regina Pacis in Hove geen gebrek aan plaatsen in het middelbaar onderwijs."

Jef Wijckmans

Foto Joris Herregods

MEER OVER Kontich

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio