Nekkerhal in opbouw voor musical 14-18

In de Nekkerhal in Mechelen werken tientallen technici de laatste details af voor de spektakel-musical 14-18, de grootste productie ooit voor Studio 100. Ruim 105.000 tickets werden reeds verkocht. De repetities voor de première op zondag 20 april lopen volop.

Wij mochten samen met Frank Van Laecke (56), godfather van de Vlaamse musical, exclusief al eens een kijkje nemen tijdens de indrukwekkende opbouw Nekkerhal. Bijna twee maanden wordt er ondertussen gewerkt aan het decor voor de musical. "De opbouw is zeer langzaam in fases gebeurd. Eerst is de gigantische, mobiele tribune opgebouwd. Alle 1.800 zitjes zijn geplaatst en ze is functioneel. Over een afstand van negentig meter kan ze voor- of achteruitrijden. Dat is werkelijk spectaculair", zegt Van Laecke.

Ook de decorstukken voor de acteurs en figuranten staan klaar. "De technici zijn die nu volop aan het automatiseren, want ook die zullen door het schouwspel rijden. Dat gebeurt volledig computergestuurd", legt de regisseur uit. Achter de coulissen is een volledig back stage-dorp gebouwd.

Lees de reportage in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

SVH Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio