"Schepen Ait Daoud beseft niet welke schade ze aanricht"

Schepen Ait Daoud beseft niet welke schade ze aanricht

"Schepen Ait Daoud beseft niet welke schade ze aanricht"

Print
De uitspraken van Antwerps schepen van Kinderopvang Nabilla Ait Daoud (N-VA) worden niet bepaald positief onthaald bij de oppositie. "De schepen gaat te werk als een olifant in een porseleinkast en beseft blijkbaar niet welke schade ze hiermee aanricht", aldus Freya Piryns van Groen.

“Als de kinderverzorgsters minder ziek zouden zijn, dan zou er helemaal geen probleem meer zijn.” Zo weerlegt Ait Daoud de kritiek van enkele kinderverzorgsters over het personeelstekort vrijdag in Gazet van Antwerpen.

Lees ook: Schepen: "Te weinig volk? Wees dan minder ziek!"

"Ik schrok toen ik deze ochtend de krant las", reageert gemeenteraadslid Freya Piryns (Groen) in een persbericht. "Schepen Ait Daoud vindt blijkbaar dat zij geen verantwoordelijkheid heeft in het tekort aan kinderverzorgsters in de stedelijke kinderdagverblijven. Ze schoffeert haar personeel alsof zij de schuldigen zijn van het tekort. De schepen gaat te werk als een olifant in een porseleinkast en beseft blijkbaar niet welke schade ze hiermee aanricht."

"Welke hardwerkende kinderverzorgster in de onderbezette kinderdagverblijven is gediend met een dergelijke sneer van de schepen? In deze situatie van grote tekorten, zou schepen Ait Daoud net een hart onder de riem moeten steken van de kinderverzorgsters in plaats van hen het mes op de keel te zetten", vervolgt Piryns. "Het lijkt stilaan een beleidsvisie te worden bij de Antwerpse N-VA-schepenen dat personeel niet gewaardeerd, maar geschoffeerd wordt, en dat aanval de beste verdediging is."

"Blijkbaar wordt het steeds moeilijker voor kinderen om in deze stad waardig op te groeien. Ik word daar triest en bijzonder boos van." Piryns zal maandag in de gemeenteraad bij hoogdringendheid een voorstel doen om de situatie aan te pakken. Groen zal vragen om een verschuiving te doen in de stadsbudgetten, zodat er wél voldoende personeelscapacitiet kan voorzien worden bij de stedelijke kinderopvang. Daarnaast vraagt Groen een actieplan waarin zorg voor het personeel en aandacht voor de pedagogische kwaliteit van de opvanginitiatieven wordt aangepakt.

Respect

Ook Yasmine Kherbache, fractieleidster voor sp.a in de Antwerpse gemeenteraad, laat haar mening duidelijk blijken op Twitter. "Titel Antwerps bestuursakkoord: 'Respect voor A'. Voor wie dat even vergeten was deze week."

Ook op Facebook bracht ze een duidelijke boodschap:

Foto Belga: Freya Piryns

Nu in het nieuws