Fusie politiezones in de maak

De fusieplannen tussen de politiezones van Beveren en Stekene/Sint-Gillis zitten in de laatste rechte lijn. Volgende week wordt de verdeling van materieel en gebouwen behandeld. Doel is meer en beter blauw op straat, tegen dezelfde kostprijs.

drombouts

Dat liet burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) tijdens de gemeenteraad verstaan in een antwoord op een vraag van raadslid Ludo De Block (Groen-sp.a). Volgens Van de Vijver zijn er geen noemenswaardige hindernissen meer om de fusie te verhinderen.

“Volgende week zitten de drie burgemeesters en de twee korpschefs samen”, kondigde de Beverse burgemeester aan. “Bedoeling van dat onderhoud is om afspraken te maken over onder meer verdeelsleutels, de laatste financiële vraagtekens te beantwoorden en een akkoord te bereiken over de gebouwen van de korpsen. Ik verwacht dat we in april of mei dit alles moeten kunnen afronden.”

De fusie zal voor alle partijen voordelen opleveren. Zo kunnen de zones een aantal ondersteunende taken, zoals ICT en sociale dienst, gezamenlijk organiseren. Hierdoor kan het personeel anders worden georganiseerd en is er ook meer ruimte voor blauw op straat.

De nieuw gevormde zone zal één korpschef krijgen. “Maar ontslagen vallen er niet”, zegt Stany De Rechter, burgemeester van Stekene.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Waas.

SOPY / YV

Foto Stefaan Van Hul: De politie van Beveren voert een geluidscontrole uit op een fuif.

MEER OVER Stekene

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio