Politie staakt tegen fusie met Mechelen

De politievakbond NSPV wil op 7 april staken. De leden willen hiermee aantonen dat het politiepersoneel in Willebroek niet tevreden is met de politiefusie Mechelen-Willebroek die op de raad is goedgekeurd.

drombouts

Het is nu aan de minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) en de minister van Binnenlandse zaken Joëlle Milquet (CDH) om hun fiat te geven voor dit akkoord. Vandaag vindt er nog een vakbondsoverleg plaats.

Michel Goyvaerts van het nationaal politiesyndicaat NSPV zegt daar niet al te veel meer van te verwachten. “Het personeel is hier voor harde feiten gezet. Van de huidige 55 personeelsleden, politie en burgerpersoneel, zullen er volgens mijn berekening slechts zeventien blijven na deze ‘vrijwillige’ fusie. We dringen aan op overgangsmaatregelen en begeleidende sociale maatregelen voor het personeel.”

Welke acties de politievakbond juist wil ondernemen, wil het nog niet kwijt. “We zullen de burgers zeker niet gijzelen door bijvoorbeeld straten af te sluiten. Het zullen doelgerichte acties zijn. Denk maar aan wat eerder in Antwerpen is gebeurd. Toen heeft de politie bijvoorbeeld elke auto van de stad Antwerpen grondig gecontroleerd”, legt hij uit.

Lees meer in Gazet van Mechelen.

Jan BOEY

Foto Dirk Vertommen: politiecommissariaat van Willebroek

MEER OVER Willebroek

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio