Vier jaar cel voor afperser van homo's

Print
Lier - De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een 47-jarige man uit Lier schuldig bevonden aan het afpersen en chanteren van homofiele mannen. De man werd veroordeeld tot 4 jaar waarvan de helft effectief.

De vrachtwagenchauffeur uit Lier heeft drie jaar lang een dubbelleven geleid. Enerzijds ging hij door het leven als vader van een perfect gezinnetje, anderzijds perste hij drie jaar lang homo's af.

De man gaf zich op het internet uit als een tienerjongen maar ter plaatse deed hij zich voor als de vader van de zogenaamde minderjarige met wie de ze hadden afgesproken. Hij vroeg de mannen om grote sommen (zwijg)geld of seksuele diensten ter compensatie. De mannen, vaak bang voor vervolging, gingen op de chantage in. Sommige slachtoffers betaalden 3.000 euro cash.

Minstens zes mannen - waaronder een jongen van zeventien - zijn door de Lierenaar afgeperst en/of moesten de man oraal bevredigen. "En die zes zijn eigenlijk maar het topje van de ijsberg. Drie jaar lang is de man met zijn praktijken bezig geweest. We zijn er zeker van dat het lijstje van slachtoffers veel en veel langer is. Maar weinigen stapten naar de politie te omdat ze zich niet als homo durfden te outen en ook omdat ze schrik hadden klacht in te dienen", stelde openbaar aanklager

Vrachtwagen

De man ging telkens op dezelfde manier te werk: hij liet de mannen in zijn vrachtwagen instappen en dreigde er dan mee alles aan het licht te brengen. Daarna vroeg hij geld en wilde hij oraal bevredigd worden.

De feiten kwamen aan het licht nadat erover bericht werd in de media. Toen een gezamenlijke vriend van twee van de slachtoffers werd gecontacteerd, gingen beide eerdere slachtoffers mee naar de afspraak. Daarop kon de man gevat worden.

De rechtbank noemde zijn gedrag laakbaar en weerzinwekkend. "Je hebt je slachtoffers, die hun seksuele geaardheid wilden geheimhouden, op een slinkse wijze benaderd, hen afgeperst en gechanteerd om aan je eigen seksuele behoeften te voldoen", klonk het.

De man kreeg een straf met uitstel en hij moet zich laten behandelen voor zijn psychosociale problemen.

LDN / Belga

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio