Aftellen naar sporthal begint

Het nieuwe, uitgebreide sportcentrum van Stekene wordt dit najaar officieel geopend. Het gemeentebestuur start met het oog daarop de zoektocht naar een uitbater voor de toekomstige taverne met zonneterras.

drombouts

De bouw van de nieuwe sporthal behoort tot de grootste projecten van de huidige gemeentelijke bestuursploeg. Op 7 juni vorig jaar werd een aanvang genomen en dit najaar moet de sporthal klaar zijn.

"De werken schieten goed op. De ruwbouw is momenteel voor driekwart klaar", schetst schepen van Openbare Werken Kris Van Duyse (GeBe). "Volgende week start de aannemer met de dakbedekking. In april kan de betonvloer van de sportzaal worden gelegd en gelijktijdig start ook de binnenafwerking."

Het gemeentebestuur kon met de huidige uitbater van de cafetaria al een overeenkomst bereiken om de lopend concessie voortijdig te beëindigen. Daarmee is de zoektocht naar een nieuwe concessiehouder gestart. De nieuwe concessie zal van 1 oktober 2014 tot 30 september 2023 lopen.

Aan elke medaille is een keerzijde. Dat geldt ook voor de nieuwe sporthal. "De investeringen in het nieuwe sportcomplex vergen een lichte verhoging van de tarieven", deelt schepen van Sport Lorette De Permentier (GeBe) mee. "Die tarieven blijven nog wel onder het Vlaamse gemiddelde."

Voor sportclubs en andere gebruikers organiseert de Sportdienst op woensdag 26 maart om 20u in de vergaderzaal van de huidige sporthal (Nieuwstraat 60d) een infovergadering over de nieuwe sportinfrastructuur.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Waas.

Yves Vrebos

Foto Stefaan Van Hul

MEER OVER Stekene

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio