OCMW start intern onderzoek naar breuken comapatiënt

Het OCMW van Sint-Niklaas zegt zijn volle medewerking te verlenen in het onderzoek naar de omstandigheden waarbij een 52-jarige comapatiënt in het woonzorgcentrum Ter Wilgen verschillende kaakfracturen opliep. Dat is dinsdag gezegd op een persconferentie.

ikerremans

"Het OCMW verleent uiteraard zijn volle medewerking aan het onderzoek en hoopt op een snelle en volledige opheldering van de feiten", aldus het OCMW-bestuur. "Het OCMW en de medewerkers van de afdeling willen niets liever dan dat de waarheid van wat er gebeurd is zo snel mogelijk duidelijk wordt. Intussen is het OCMW ook met een intern onderzoek gestart, in de hoop meer informatie te vergaren."

Vrijdag stelde het OCMW vast dat een 52-jarige man, die al 18 jaar in het woonzorgcentrum in een comateuze toestand verblijft, uitwendige verwondingen vertoonde aan het gezicht. Na medisch onderzoek werd vastgesteld dat de man verschillende kaakfracturen opliep.

"De breuken in de kaak zijn klaarblijkelijk op verschillende ogenblikken ontstaan, met een tijdsverschil van enkele weken", aldus het OCMW-bestuur. De politie is gestart met een onderzoek en er werd ook een wetsdokter aangesteld. "Vraag is wat er precies is gebeurd, door wie of wat, en waarom de breuken pas nu worden vastgesteld. Het betreft uiteraard zeer ernstige feiten, die grondig moeten worden onderzocht."

De man verblijft in een afdeling die vrij toegankelijk is voor bezoekers. Het OCMW vraagt om de privacy en de rust van de bewoners in het woonzorgcentrum te respecteren.

Lees ook: Man die 18 jaar in coma ligt krijgt klappen

Belga Archieffoto

MEER OVER OCMW

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio