Vermassen laat beslag leggen op schadevergoeding moordenaar Kitty

Meester Jef Vermassen, de advocaat van de ouders van Kitty Van Nieuwenhuysen, zal alles in het werk zetten om beslag te laten leggen op de schadevergoeding van 5.000 euro die een van de moordenaars van de politieagente toebedeeld heeft gekregen. De drie mannen die veroordeeld werden voor de roofmoord, hebben nog geen cent schadevergoeding betaald en de ouders hebben het Fonds voor Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden aangesproken. "Ik moet dus wel beslag laten leggen op dat geld", zegt meester Vermassen.

ikerremans

De drie moordenaars van Kitty Van Nieuwenhuysen, de jonge agente die in 2007 werd doodgeschoten na een homejacking, werden de voorbije jaren in de gevangenis verschillende keren onder een speciaal veilig­heidsregime geplaatst. Een wet uit 2005 stelt dat gedetineerden dat regime moeten kunnen aanvechten, maar de regering heeft die wet nog altijd niet in de praktijk gebracht. Een van de moordenaars heeft daarom nu van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg een schadevergoeding van 5.000 euro gekregen.

"Als ik van het slachtofferfonds een vergoeding wil krijgen, moet ik aantonen dat ik van de daders helemaal niets kan krijgen", zegt meester Vermassen. "Daarom moet ik wel beslag proberen leggen op dat geld. Maar ik doe dat ook met plezier omdat ik die kerel dat geld niet gun."

Wie van de drie veroordeelden de schadevergoeding heeft gekregen en of het geld al is uitbetaald, weet meester Vermassen nog niet. "Ik vermoed dat het om Noureddine Cheikni gaat, de cliënt van meester Uyttendaele. Nu probeer ik uit te zoeken waar het geld zich bevindt."

Belga Foto TVG

Vastgoed

Jobs in de regio