Bezoek Obama aan Amsterdam probleemloos verlopen

Het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama maandagochtend aan Amsterdam "is zonder noemenswaardige problemen" verlopen. De politie heeft wel een vijftigtal mensen opgepakt, liet een woordvoerder weten.

tmas

Een protestactie met enkele tientallen demonstranten bij de Beurs van Berlage verliep rustig. Een aangekondigde demonstratie op het Concertgebouwplein is door organisator Amnesty International afgeblazen.

Voor het Centraal Station in Den Haag echter is een groep van ongeveer 50 mensen, die tegen de nucleaire top (NSS) demonstreerde, opgepakt en naar een politiebureau afgevoerd. De Nederlandse marechaussee had de groep tegengehouden toen die naar het World Forum wou lopen, wat verboden is.

De marechaussee, die inmiddels ook assistentie van de politie krijgt, voert de demonstranten af met een touringcar. Alle opgepakte betogers worden gefouilleerd voordat ze de bus ingaan. De politie zegt dat er wat formaliteiten op het bureau zullen worden doorgenomen en dat de betogers binnen een paar uur weer worden vrijgelaten.

Belga, Foto AFP: Obama bezocht onder andere het Rijksmuseum in Amsterdam.

Vastgoed

Jobs in de regio