Lionel Messi beslist incidentrijke Clásico met hattrick

Lionel Messi beslist incidentrijke Clásico met hattrick

Lionel Messi beslist incidentrijke Clásico met hattrick

Print
FC Barcelona heeft zondagavond de Clásico tegen Real Madrid met 3-4 gewonnen. Lionel Messi was met een hattrick de man van de wedstrijd.

Barcelona, dat voor aanvang van de wedstrijd vier punten achterstand telde op de Koninklijke, begon sterk aan de wedstrijd. Lionel Messi zette Andres Iniesta alleen voor doel en die faalde niet: 0-1. Real was niet aangeslagen. Een sterke Angel Di Maria nam zijn team bij de hand en bood Karim Benzema twee doelpunten aan: 2-1. Diezelfde Benzema miste nadien enkele opgelegde kansen en liet zo na Barça helemaal K.O. te slaan. Net voor de pauze kreeg Real het deksel op de neus toen Lionel Messi met zijn eerste van de avond gelijkmaakte.

Ook in de tweede helft ging Barça sterk van start. Het was echter Real dat scoorde. Cristiano Ronaldo werd buiten de zestien neergelegd maar ref Undiano gaf een strafschop. Ronaldo zette zich achter de bal en faalde niet: 3-2. Barcelona kwam even later terug in de wedstrijd toen Sergio Ramos de doorgebroken Neymar neerhaalde. Strafschop en rood voor Ramos. Messi trapte vanop de stip zijn tweede tegen de touwen. Met een man meer kwam Barça opzetten en in de slotfase kregen de Blaugrana een tweede penalty na een fout op Iniesta. Messi zorgde met een perfect getrapte elfmeter voor de Catalaanse zege: 3-4.

Door de overwinning nadert Barcelona tot op een puntje van Real en Atlético, dat zondag met 0-2 won op het veld van rode lantaarn Real Betis.

ToMas, Foto EPA

Meer sportnieuws