Arendonkse N-VA gekant tegen nieuwbouw Totem

Arendonkse N-VA gekant tegen nieuwbouw Totem

Arendonkse N-VA gekant tegen nieuwbouw Totem

Print
Arendonk - Asielcentrum Totem krijgt nieuwe gebouwen. Momenteel is het centrum gehuisvest in de gebouwen van het voormalige Duitse munitiedepot, maar die voldoen niet meer aan de huidige normen. Daarom wil Fedasil het bestaande gebouw afbreken en vervangen door een nieuw kantoorgebouw.
N-VA Arendonk is niet blij met de plannen. "Het centrum is foutief gelegen en veroorzaakt daardoor overlast", meent burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA). "Aangezien de bewoners de grens met Nederland niet over mogen, moeten zij via het centrum van Arendonk naar Turnhout, Geel, Mol of Antwerpen."

"Het gemeentebestuur is ook op geen enkele wijze betrokken bij gesprekken, visievorming of plannen omtrent de toekomst van het asielcentrum. Ik werd eind oktober geconfronteerd met een voorontwerp van een nieuw onthaalgebouw en heb mijn ongenoegen geuit over de omvang en de kosten van het prestigeproject. Bovendien hypothekeert de nieuwbouw het toekomstige gebruik van het achterliggende militaire domein."

Veel kan de burgemeester echter niet doen om dit project tegen te houden of te wijzigen. De gemeente is niet bevoegd en het bouwaanvraagdossier wordt rechtstreeks bij ruimtelijke ordening Vlaanderen ingediend.

TCLA, Archieffoto BDD
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio