Carnavalsstoet beleeft hoogtepunt

Print

Carnavalsstoet beleeft hoogtepunt

Kapellen - Waar velen vreesden dat ook Carnaval Kapellen op sterven na dood was, bewezen de plaatselijke Plakijzers dat dit nog lang niet waar is.

Woordvoerder Frank Harsdorf heeft hiervoor een verklaring: "Wij konden met een dertigtal groepen vriendschappelijke akkoorden sluiten. Het is gedaan met grote startvergoedingen te betalen. Wij hebben beslist dat de mooiste wagens ook de mooiste vergoedingen krijgen. Met andere groepen maakten we afspraken. Zij komen naar onze stoet en wij trekken naar de hunne. Het doet wel deugd te zien dat in tijden van crisis wij mekaar vinden en samen aan het carnaval zo een nieuw elan kunnen geven."Het resultaat mocht er zijn: een mooiere stoet en met een veertigtal groepen ook meer deelnemers dan de laatste jaren. Heel wat Nederlandse wagens o.a. uit Breda, Ossendrecht, Putte, Roosendaal en Steenbergen tekenden present en dat niet alleen, de indruk was dat zij ook guller dan vorige jaren het publiek met lekkers en gadgets bedeelden.

Ook de in België unieke Driegesterren, gekopieerd van het Rijnlands carnaval, uit Asse, Vlaams-Brabant, deden mee, samen met de traditionele vertegenwoordigers uit Ekeren, Mortsel en Essen. Dat het zonnetje net op tijd ook de neus aan het venster stak voor de rest van de namiddag was zeker voor het trouwe publiek een meegenomen opsteker.

Roland Haentjens
Foto WF
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio