Man zwaargewond na vechtpartij

Man zwaargewond na vechtpartij

Man zwaargewond na vechtpartij

Print
Merksem - In Merksem zijn zaterdagavond twee mannen aangevallen door een vijftal andere mannen toen ze iets wilden gaan drinken of eten. Dat meldt de Antwerpse lokale politie. Een van hen was er erg aan toe en werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie spoort de verdachten op en zoekt naar de aanleiding van de feiten.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie meldingen over een zware vechtpartij, waarna verschillende patrouilles werden gestuurd. Voorafgaand hadden twee vrienden hun wagen in de Kruisbekstraat geparkeerd om er iets te gaan drinken. Vanuit een café en een woning zagen getuigen vervolgens dat een vijftal mannen het duo aanviel. De aanvallers hadden een vuurwapen en een dikke stok of staaf bij zich. Er werd ook met stenen gesmeten, waarop een ruit van een woning sneuvelde. Ook twee wagens werden licht beschadigd.

Een van de slachtoffers wilde zijn vriend helpen, maar werd daarop onder schot gehouden en vluchtte. Het tweede slachtoffer kreeg zware slagen maar kon uiteindelijk ook ontkomen. Hij liep een naburig restaurant binnen en werd vervolgens zwaargewond overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis.

De aanvallers reden snel na de aanval in een donkerkleurige wagen weg. De politie trof ter plekke bloedspatten aan, en ook twee kapotte gsm's en autosleutels. Tijdens het politieonderzoek kwam het tweede slachtoffer, dat gewond was aan het hoofd, opnieuw ter plaatse. Volgens de man begonnen de mannen zonder aanleiding zijn vriend aan te vallen en deelde hij in de klappen toen hij tussenbeide kwam.

De politie onderzoekt de zaak en hoopt het zwaargewonde slachtoffer spoedig te kunnen verhoren. De aanvallers en hun wagen worden opgespoord.

Belga, Archieffoto PN

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio