Neerdorpen Klassiek brengt klassieke muziek naar Antwerpse Zuidrand

Print
Lint - Neerdorpen Klassiek is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Lint, Mortsel en Kontich. Op donderdag 27 maart brengt de organisatie drie harpistes naar de O.-L.-V.-Geboortekerk in Lint voor een uniek optreden.
“Een belangrijk deel van de bevolking van de Antwerpse Zuidrand heeft belangstelling voor klassieke muziek,” vinden Willy Goossens en wilfried Breugelmans van Neerdorpen Klassiek. “Velen van hen zijn dan ook trouwe bezoekers van de ‘grote huizen in Vlaanderen’. Met Neerdorpen Klassiek willen we kwaliteitsvolle concerten aanbieden in eigen buurt.”

Volgens Goossens hebben de meeste cultuurambtenaren in de gemeenten een brede culturele interesse. “Maar klassieke muziek is daar niet altijd bij. Het is bovendien een erg specifieke sector met een enorm aanbod. Daaruit de juiste keuze maken is niet altijd gemakkelijk. Het vereist veel prospectie en een groot netwerk. Hierin kunnen we vanuit onze organisatie een prima ondersteuning bieden. De samenbundeling van krachten door verschillende gemeentebesturen is een bijzonder positief samenwerkingsverband.”

Neerdorpen Klassiek is in 2006 gestart met drie gemeenten. “Inmiddels tellen we al zeven gemeenten uit de Antwerpse Zuidrand die deelnemen”, stelt Breugelmans. “Met ruim 150 bezoekers per concert mogen we zeker spreken van een succes. Ook het aantal abonnementen stijgt jaarlijks.”

Met het optreden van drie harpistes, donderdag 27 maart in de kerk van Lint, kiest Neerdorpen Klassiek opnieuw voor verrassing en vernieuwing. Het Duo Bilitis, bestaande uit de Russische Ekaterina Lental en de Nederlandse Eva Tebbe, en de Belgische harpiste Anouk Sturtewagen brengen werk van Satie, Fauré, Poulenc, de Falla, Nasopolou en Montsalvatge. “Een programma dat iedere muziekliefhebber die houdt van avontuur moet kunnen aanspreken”, vinden Goossens en Breugelmans.

Info: Volgend Neerdorpen Klassiek concert: ‘De Drie Harpen’ in de O.L.V.-Geboortekerk in Lint op donderdag 27 maart om 20.15u. – reserveren op 03/449.16.87 en 03//455.12.13 – info@orfeo.be

Patrick Vandyck

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio