Taxichauffeurs en schippers opgeleid tot toeristisch ambassadeur

Taxichauffeurs en schippers opgeleid tot toeristisch ambassadeur

Taxichauffeurs en schippers opgeleid tot toeristisch ambassadeur

Print
Mechelen - In Mechelen werden zaterdag 38 taxichauffeurs en schippers gediplomeerd tot nieuwe toeristische ambassadeur van Mechelen.
Elk jaar trekt Mechelen meer en meer toeristen aan. Omdat een warm onthaal van al die bezoekers voor extra, duurzame aantrekkingskracht zorgt, werd aan de mensen die het vervoer van de bezoekers met taxi of per boot verzorgen een opleiding 'Info on the Go' gegeven. Het gaat om een cursus in klantvriendelijkheid gecombineerd met een kennismakingsmiddag met de highlights van de stad.

Tijdens de kennismakingsdag liepen de deelnemers langs de bezienswaardigheden van de stad en bezochten ze de Sint-Romboutstoren en brouwerij Het Anker.

"Vanaf nu mogen we ze de ambassadeurs van onze stad noemen. Allen zijn, het tripadvisors voor Mechelen, die perfect weten waarover ze spreken, omdat ze locals zijn", zegt schepen van Toerisme Frank Nobels (m+).

Zaterdag hebben de taxichauffeurs en schippers hun diploma gekregen. "Dat gaan we nu ook communiceren in binnen- en buitenlandse reisgidsen. Zo zorgen we ervoor dat Info on the Go een kwaliteitslabel met allure wordt", aldus de schepen.

LDN
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio