Een op de tien bestuurders rijdt te snel tijdens WODCA-controle

Een op de tien bestuurders rijdt te snel tijdens WODCA-controle

Een op de tien bestuurders rijdt te snel tijdens WODCA-controle

Print
Bij een grootschalige WODCA-actie zaterdagnacht in de provincie Antwerpen is gebleken dat 9,9 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel reed. Bijna 4 procent blies positief bij de ademtest en dertien chauffeurs legden een positieve drugtest af. In totaal werden 62 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Dat meldt de provincie Antwerpen zondag.

In de nacht van zaterdag op zondag hebben in totaal 400 agenten van verschillende politiediensten in 45 gemeenten in de provincie Antwerpen een grootschalige WODCA-actie gehouden. Met dergelijke acties controleert de politie op overdreven snelheid, alcohol- en ander druggebruik, dit om het aantal weekendongevallen te doen dalen.

Er werden 5.927 bestuurders op snelheid gecontroleerd, waarvan er 587 te snel reden (9,9 procent). 9.217 voertuigen werden staande gehouden voor een alcoholcontrole. 7.152 bestuurders legden een ademtest af, waarvan er 274 positief bleken (3,8 procent). "154 tests gaven zelfs een resultaat boven 0,8 promille", klinkt het. De controles gebeurden hoofdzakelijk a-selectief, wat betekent dat iedereen die de controle passeert, dient te blazen.

21 bestuurders ondergingen een speekseltest om op drugs gecontroleerd te worden. Dertien onder hen werden positief bevonden en dienden een bloedproef te ondergaan.

Ook bleken heel wat gecontroleerde voertuigen niet verzekerd te zijn. Voorts werden ook enkele geseinde personen aangetroffen en de ploeg van de Politiezone Neteland verleende bijstand bij een geval van diefstal uit een vrachtwagen. Op de Binnensingel in Antwerpen gebeurde een kop-staartaanrijding in de wachtrij van de WODCA-controle.

Provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V) noemt vooral de vele snelheidsovertredingen "ongelooflijk".

"Het is toch wel een opmerkelijke vaststelling dat het aantal chauffeurs dat een snelheidsovertreding begaat zeer hoog ligt, zelfs veel hoger dan de 5,9 procent die we voordien opmerkten."

Belga, Archieffoto

Nu in het nieuws