Nainggolan blijft in het spoor van Juve, Bruno scoort voor Bastia

Print

Nainggolan blijft in het spoor van Juve, Bruno scoort voor Bastia

AS Roma, met Radja Nainggolan een volledige wedstrijd tussen de lijnen, is zaterdag op de 28e speeldag in de Italiaanse Serie A met de drie punten aan de haal gegaan bij Chievo Verona. Gervinho (17') en Destro (42') scoorden voor de Romeinen, die tweede blijven in de stand. Ze hebben nu 64 minder, elf minder dan leider Juventus.

In Frankrijk haalde Bastia het op speeldag 30 met 2-0 van Reims. Gianni Bruno (foto onder), die na 85 minuten vervangen werd, maakte na 42 minuten de tweede treffer voor de thuisploeg. Bastia is momenteel tiende in de stand.Nog in de Ligue 1 deed het Valenciennes van coach Ariel Jacobs een slechte zaak in de strijd tegen de degradatie. Het leed op eigen veld een pijnlijke 2-3 nederlaag tegen rode lantaarn Ajaccio en raakt zo niet weg van de achttiende en op twee na laatste plaats. Christian Brüls speelde met Nice 1-1 gelijk op het veld van Bordeaux. Brüls viel na 85 minuten in bij de bezoekers, die elfde staan in de klassering.

In Nederland bleef Zakaria Bakkali op de bank in de 3-1 thuiszege van PSV tegen Roda JC. Bij rode lantaarn Roda kwamen ook Martijn Monteyne en Davy De Beule niet in actie. NEC, met Marnick Vermijl een volledige partij tussen de lijnen, speelde 2-2 gelijk bij Heerenveen. Bij de Friezen speelde ook Stefano Marzo de volle 90 minuten en raakte doelman Brian Vandenbussche niet van de bank. PSV is voorlopig tweede, Heerenveen zesde, NEC zeventiende en Roda achttiende.

Bekijk hier alle uitslagen en standen van de Europese competities.

Belga, Foto's AFP

Meer sportnieuws