Peter Maes: "Mijn jongens zijn heel diep gegaan"

Peter Maes: Mijn jongens zijn heel diep gegaan

Peter Maes: "Mijn jongens zijn heel diep gegaan"

Print
"We hebben een patent op stilstaande fases", verklaarde een glunderende Peter Maes na afloop van de bekerfinalefinale tegen Zulte Waregem. "Met een beetje geluk scoorde Alexander Scholz dan ook na een hoekschop. Daarna hebben we getoond dat we onze kop voor de bal kunnen leggen"

"Killian Overmeire en Koen Persoons, twee spelers die niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen, hielden het centrum helemaal gesloten. Onze jongens zijn vandaag heel diep gegaan. Het is de eerste keer dat ik zag dat iemand als Hans Vanaken krampen had", aldus Maes.

"We winnen voor de tweede keer in drie jaar tijd de beker", vervolgde de Limburgse coach van Lokeren. "Toeval bestaat volgens mij niet. Sinds onze bekerwinst in 2012 (1-0 tegen Kortrijk, nvdr.) is het geloof in eigen kunnen in mijn groep alleen maar gegroeid."

Europees

"Het is heel leuk dat we Europees voetbal halen. Vorig seizoen proefden we al eens van dat avontuur tegen Plzen. Volgend jaar zouden we moeten proberen de groepsfase van de Europa League te halen. Op dat vlak is Zulte Waregem een voorbeeld."

Zowel Zulte Waregem als Lokeren verzekerden zich dit seizoen van een plaats in Play-Off I. Volgende week vrijdag gaat Lokeren op bezoek bij Club Brugge, een dag later trekt Zulte Waregem naar Racing Genk.

Belga
Foto Belga: Peter Maes met zijn voorzitter Roger Lambrecht

Meer voetbalnieuws