Lokeren

Lokeren duikt feestnacht in

Lokeren duikt feestnacht in

Lokeren duikt feestnacht in

Print
Na het laatste fluitsignaal ontplofte het Lokerse vak in het Koning Boudewijnstadion. De 19.000 supporters gingen uit hun dak: hun Lokeren pakte zijn tweede beker in drie jaar. Maar het feest was enkele uren voor de finale al uitgebroken.

In de vooravond, enkele uren voor de wedstrijd, liep de fanvillage van Lokeren al aardig vol. Studio Brussel-dj Gunther D kwam er de supporters al opwarmen aan het atomium. Enkele honderden meters verderop, aan de andere kant van het kunstwerk dat werd gemaakt voor Expo '58, stonden de supporters van Zulte Waregem te feesten. De nodige drank- en eetkraampjes werden massaal aangevallen op zoek naar bier en hamburgers.

Rond half acht begaf het zwart-geel-witte legioen zich dan naar het legendarische Koning Boudewijnstadion. Daar werden de gezangen gewoon voortgezet. Tijdens de opwarming genoten de spelers al van hun supporters, en dat zou in de loop van de avond alleen maar beter worden.

Aan de rust stond het nog 0-0, maar dat kon de pret bij beide supportersclans niet deren. Zowel de achterban van Zulte Waregem en Lokeren deden flink hun best om er een onvergetelijke avond van te maken. De mexican wave ging herhaaldelijk door het stadion.

Na de 1-0 was het stil in het vak van Zulte Waregem. Het vak van Lokeren daarintegen stond volledig op zijn kop. Het was een begin van een dolle nacht.

Na het laatste fluitsignaal gingen de duizenden supporters uit hun dak. De bussen vertrokken richting de markt van Lokeren, waar de supporters samen met hun spelers er een lange nacht van maakten.

STMA, Foto Belga