Bart Peeters: "Ik zie Ruslana graag, da's voor het leven"

Vorige week nog met zijn derrière in de juryzetel van ‘Eurosong 2014’, morgen zondag alweer presentator van het tweede seizoen van ‘De Neus Van Pinokkio’. Daarin worden de meest uiteenlopende waarheden én leugens op de wereld losgelaten, maar Bart Peeters (54) maak je met zijn meer dan dertig jaar ervaring niets meer wijs. “Ik ben ervan overtuigd dat er in het showwereldje achter zowat alles een dubbele agenda schuilgaat”, zegt hij.

evrolix

Niet lang geleden vertelde je dat je wilde wegblijven van wedstrijden zoals 'Eurosong 2014', dat het te ver af staat van de muziek die je maakt. Voor de presentatie bedankte je dan ook, maar je zat wel in de jury. Onder lichte druk?

“Ik wilde echt niet wekenlang ‘Eurosong 2014’ presenteren en daarna nog eens wekenlang ‘De Neus Van Pinokkio’. Die fase in mijn leven is voorbij. Maar de VRT heeft me wel gevraagd om in de jury te zetelen, en dat was toch iets anders. Toen ze zeiden dat Piet Goddaer en Jef Martens mijn collega’s zouden worden, heb ik niet lang moeten nadenken. Integendeel: ik was vereerd dat ze mij vroegen.”

Kan je, nu alles toch achter de rug is, eindelijk Kate Ryan ontmaskeren als de zangeres van Day One?

“Nee, dat kan ik niet, omdat ik het niet weet. Ik had gehoopt dat ik een glimp van haar gezicht kon opvangen, maar dat gebeurde niet. Laat me één ding zeggen: als het Kate Ryan was, dan heeft ze wel een bijzonder bevallig onderstel. Kwam me daar eventjes een gazelle de trappen opgelopen!”

En Ruslana, had zij nu te diep in het glaasje zelfgestookte wodka gekeken of niet?

“Helemaal niet. Echt, ik zie Ruslana heel graag, da’s voor het leven. En dan heb ik het niet over haar voorkomen, maar over de mens. Ik was getuige van haar ontvoogdingsstrijd voor het Oekraïense volk, daar was ze voortdurend mee bezig. Denk niet dat zij daar af en toe als een blinkende popster een liedje stond te zingen, hé. Nee, ze heeft buiten geslapen, onder de blote hemel, tussen de actievoerders."

Jo Smeets Archieffoto

Lees het volledige interview vandaag in de Hallo

MEER OVER Bart Peeters