Jejoen Bontinck kroongetuige in dossier Sharia4Belgium

Jejoen Bontinck geniet nog altijd politiebescherming omdat hij wordt bedreigd door leden van Sharia4Belgium. Naar verluidt omdat hij de andere verdachten in het dossier aan de galg heeft gepraat. Jejoen Bontinck is dé kroongetuige in het dossier.

fvranckx

Volgens goed ingelichte bronnen werd Jejoen op zeventienjarige leeftijd buitengegooid bij Sharia4Belgium. "Hij werd naar het strijdtoneel in Syrië gelokt en toen voor hem duidelijk werd wat van hem werd verwacht, wilde hij terugkeren. Ze hebben hem meer dan twee weken opgesloten en ze hebben zwaar geweld tegen hem gebruikt omdat hij wilde terugkeren. Dat is gestaafd door medische attesten", zegt de bron.

"Bij zijn terugkeer heeft hij zich aangegeven bij de politie en hij is de enige Syriëstrijder die zonder schroom alles heeft verteld. Zijn verklaringen zijn belastend voor Fouad Belkacem en andere leden van Sharia4Belgium. Die verklaringen gaan niet alleen over de periode in Syrië, maar ook over de periode dat Jejoen lid was van Sharia4Belgium. Vanwege zijn getuigenissen ontving hij zeer zware bedreigingen uit die hoek."

Jejoens advocaat Kris Luyckx wil voorlopig niet reageren. "Ik wacht op de vordering van het openbaar ministerie", legt hij uit.

Lees het volledige artikel in uw weekendkrant.

AK, Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER