Kabinetschef Ingrid Lieten wordt nummer twee op het departement onderwijs

De Vlaamse Regering stelt Koen Pelleriaux, de huidige kabinetschef van sp.a-viceminister-president Ingrid Lieten, aan als algemeen directeur van het Departement Onderwijs en Vorming. Pelleriaux volgt Jan Van Mulders op, die met pensioen is.

evrolix

Het onderwijsministerie telt 5 entiteiten: Agion, Akov, Agodi, Ahovos, en het departement onderwijs en vorming. Aan het hoofd van het departement staat secretaris-generaal Micheline Scheys. Pelleriaux wordt vanaf juni haar rechterhand. Hij wordt benoemd in de graad van adjunct-directeur-generaal. Zoals dat systematisch zo is, is de algemeen directeur ook afdelingshoofd, in dit geval van het hoger onderwijs en het volwassenenonderwijs.

Pelleriaux startte zijn loopbaan in 1992 als wetenschappelijk medewerker bij de vakgroep sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Later had hij diverse functies aan hogescholen en universiteiten (onder andere aan de Universiteit Antwerpen). Hij was enkele jaren directeur van de SEVI, de studiedienst van de sp.a, en ging daarna voor het kabinet onderwijs werken. Sinds 2012 is hij kabinetschef bij minister Lieten.

Belga Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio