Conflict Gazet van Antwerpen van de baan

De redactie van Gazet van Antwerpen heeft vrijdag bijna unaniem ingestemd met een voorstel om een team van drie personen uit de redactie te kiezen die gesprekken met de directie over de lopende herstructurering voort zullen zetten. Dat is meegedeeld na afloop van gesprekken tussen directie en leidinggevende redacteurs.

evrolix

Aan zo'n redactiedelegatie was nood nadat donderdagavond Pascal Kerkhove zijn functie als hoofdredacteur had neergelegd. Door het akkoord is de stakingsdreiging die er heerste afgewend en zal de zaterdagkrant verschijnen. Met een tweede stemming werden uiteindelijk Kris Vanmarsenille, Rudy Collier en Guido Roelants verkozen om de redactie te vertegenwoordigen.

Nadat Pascal Kerkhove zijn functie als hoofdredacteur had neergelegd, ontstond grote onrust bij het personeel. "De ceo wou zelf drie tot vier mensen kiezen om de redactie te vertegenwoordigen in de lopende herstructureringsgesprekken", zegt chef sport Guido Roelants. Dat zag de redactie niet zitten, waarna ze een open brief in de krant publiceerde om een vertrouwensbreuk tegenover de directie te signaleren, met de suggestie dat er mogelijk een staking kon komen. "Als redactie wenste men zelf de afvaardiging te kunnen kiezen, en op die vraag is de directie vandaag ingegaan."

"De vertrouwensbreuk is hiermee nog niet opgelost, maar dit is al een stap in de goede richting", vervolgt Roelants. "Begin volgende week zal er opnieuw met de directie gepraat worden." Met een "duidelijk resultaat" werden uiteindelijk Kris Vanmarsenille, Rudy Collier en Guido Roelants verkozen om de de redactie te vertegenwoordigen bij de directie, in afwachting van de aanstelling van een nieuwe hoofdredacteur.

Belga Foto Belga

MEER OVER Gazet van Antwerpen