Studente uit Essen pronkt op affiche E3 Harelbeke

Eind maart vindt de 57ste wielerwedstrijd E3 Harelbeke plaats in de gelijknamige West-Vlaamse stad. Voor de promotiecampagne werd een banner gemaakt waarop vier vrouwen te zien zijn, onder wie de 19-jarige Britt Van Osta uit Essen.

Tilborghs Margo

Met de slogan ‘Wie is de snelste in Harelbeke?’ voert de organisatie van de E3 Harelbeke een speciale promotie rond het wielerevenement. Op de banner zijn vier vrouwen te zien. Drie daarvan vormen een fiets, onder wie twee BV’s en als derde de onbekende Britt Van Osta uit Essen. Op de fiets zit een 30-jarige uit Harelbeke die de koers een warm hart toedraagt.

“Het was de bedoeling dat mensen zouden zoeken wie de twee bekende Vlamingen waren”, zegt Jacques Coussens van de E3 wielerwedstrijd. “Dinsdag hebben we tijdens een persconferentie de namen bekend gemaakt. De twee wielen worden gevormd door Annelien Coorevits (links) en Femke Herygers (rechts), dochter van Paul Herygers. Het kader van de fiets wordt gevormd door Britt Van Osta (19) uit Essen. Het meisje op de fiets is Sharon Levecque (30) uit Harelbeke.”

Fotoshoot

De 19-jarige studente sociologie prijkt voor de eerste keer op een affiche. “Jacques Coussens is een vriend van mijn vader”, vertelt Britt. “Mijn vader heeft een foto van mij als achtergrond op zijn gsm. Die foto had Jacques gezien. En omdat hij nog een onbekend meisje zocht voor de banner, werd de vraag aan mij gesteld.

Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

“Het was een leuke ervaring, al duurde de fotoshoot best wel lang, maar ik had er dan ook geen ervaring mee. Het de eerste keer dat ik aan een professionele fotoshoot deelnam. Bij aankomst werd ons al getoond wat er verwacht werd. De samenwerking met de andere meisjes liep perfect. Ik merkte wel meteen dat Annelien Coorevits en Femke Herygers veel ervaring hadden. De tips die zij ons gaven waren dus welkom.”

De winnares op de fiets is de 30-jarige Sharon Levecque. “Een vrouw uit de regio van Harelbeke, wiens hart dicht bij E3 ligt”, zegt Jacques Coussens. “Zij werd voor de foto gebodypaint. Ook zij nam voor het eerst aan een fotoshoot deel.”

Of het naar meer smaakt? “Dat weet ik niet”, zegt Britt. “Ik zal er in ieder geval zelf niet achter aan gaan. Maar mocht zich een nieuwe kans aanbieden, dan zal ik zeker geen nee zeggen.”

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio