Lokeren

34.000 tickets verkocht voor bekerfinale tussen Lokeren en Zulte Waregem

De bekerfinale van de Cofidis Cup zal zaterdagavond gespeeld worden voor 34.000 fans. Lokeren verkocht 19.000 kaartjes, terwijl Zulte Waregem op de steun van 15.000 supporters mag rekenen. De scheidsrechter van dienst is Luc Wouters.

jrosquin

Voor de 59e Bekerfinale legt Zulte Waregem 200 bussen in, 309 bussen vertrekken uit Lokeren. Ook de mascottes en vaste stadionspeakers van beide teams zullen aanwezig zijn om hun supporters op te warmen. Alle zitjes in het Koning Boudewijnstadion worden voorzien van vlagjes met de kleuren van de twee ploegen.

De deuren van het stadion gaan open om 18u30, maar de supporters kunnen vanaf 16u00 al terecht in het supportersdorp van hun club in de nabijheid van de Heizel. Zaterdag vindt geen ticketverkoop meer plaats aan de loketten van het Koning Boudewijnstadion.

Ook de politie van Brussel maakt zich op voor de volkstoeloop. "De gebruikelijke verkeersmaatregelen zullen van kracht zijn. In functie van het aantal fans kunnen voor en na de wedstrijd de Houba de Strooperlaan, de Keizerin Charlottelaan en de Magnolialaan tijdelijk afgesloten worden voor verkeer", meldt Hoofdcommissaris Joël De Keyzer.

"De bussen van het openbaar vervoer worden in de mate van het mogelijke doorgelaten. De lanen in het park van Laken zijn slechts beperkt toegankelijk voor het autoverkeer. De Eeuwfeestlaan wordt afgesloten. De metro rijdt normaal."

Foto Belga (duel eerder dit seizoen tussen Lokeren en Zulte Waregem)