Directie plasticfabriek ontkent ontslagen vanwege vakbondsengagement

In een persmededeling heeft de directie van chemiebedrijf JBF Global Europe ontkend dat ze personeelsleden ontslagen heeft vanwege hun kandidatuur voor de syndicale delegatie. De vakbonden BBTK en LBC-NVK verklaarden dat de directie van het opstartende PET-flessenbedrijf in Geel mensen ontslaat om de vakbonden te dwarsbomen. Woensdagochtend startte het personeel met een staking uit onvrede over de situatie.

jrosquin

De socialistische en christelijke bediendebonden maken zich kwaad over het ontslag van vier personen bij JBF Global Europe, dat tegen april een vestiging opent op de voormalige site van BP Chemicals in Geel om er PET-flessen te produceren. Drie van hen waren volgens de vakbonden kandidaat om in de syndicale delegatie opgenomen te worden. Volgens hen zijn de ontslagen een manoeuvre van de directie om de bonden buiten de onderneming te houden.

"Geen weet van syndicaal engagement"

In een mededeling bevestigt het bedrijf het ontslag van vier van de meer dan 90 in Geel actieve medewerkers, maar ontkent het syndicale activiteiten te willen dwarsbomen. "De redenen van ontslag zijn louter van individuele aard", klinkt het. "JBF Global Europe had ook geen weet van enig syndicaal engagement van de ontslagen werknemers", aldus fabrieksdirecteur David Liu. Het bedrijf benadrukt graag op de uitnodiging van het paritair comité voor 25 maart in te gaan, en dit "voor de eerste stap ter installatie van een syndicale afvaardiging binnen JBF Global Europe".

Het bedrijf kaatst de bal ook terug naar de vakbonden: "Ook blijven wij geheel openstaan voor verdere toenadering vanwege de werknemersoganisaties om dit conflict op te lossen en de staking zo snel mogelijk te beeïndigen."

Foto BDD

Lees ook: Personeel plasticfabriek legt werk neer

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio