Carnavaldriedaagse komt er aan

Onder leiding van Prinses Marleen I trekt komende zondag de 36ste internationale carnavalsstoet door de straten van Kapellen. De Kapelse carnavalsstoet is nog een van de weinige die in de Antwerpse regio uitgaat.

Roland Haentjens

Frank Harsdorf, secretaris van de vereniging De Plakijzers die de organisatie van het Kapelse carnaval op zich nemen, verwoordt de gedrevenheid waarmee de vereniging nog lang wil doorgaan: “ Wij blijven kaarten verkopen en onze vernieuwde stand aan de ijspiste brengt ook geld in ’t laatje. Sedert een tweetal weken hebben we nu ook onderkomen gevonden voor onze praalwagen, wat een serieuze opsteker is aan minder kosten om hem elke keer weer op te lappen. Tenslotte zijn we er nu voor het eerst sedert lang er terug in geslaagd om niet minder dan 43 wagens in onze stoet te krijgen.”

De stoet vertrekt om 14.11 uur op het Marktplein. Het parcours loopt via de Essenhoutstraat, Albertdreef, Hoevensebaan, Kerkstraat, Dorpsstraat, Koerspleindreef, Kardinaal Cardynplein, Meidoornlaan, Sparrenlaan, Christiaan Pallemansstraat, Hoevensebaan en Essenhoutstraat terug naar het Marktplein. Op de volledige omloop geldt zondag een parkeer- en stilstandsverbod. En dat vanaf 10.00 uur. Vanaf dat tijdstip maken de politiediensten het parcours ook volledig voertuigvrij, indien nodig met takelingen, waarschuwen zij.

Zaterdag 22 maart beginnen de festiviteiten met de Kindercarnaval in de feestzaal ‘t Bruggeske,voor kinderen tot en met 12 jaar, met optreden van Clown Rocky met zijn nieuwe show, wedstrijd voor de beste en mooiste gekleden en prijsuitreiking. Alle aanwezige kinderen krijgen een cadeaupakket.

Daarna volgt in dezelfde zaal het Plakijzersbal vanaf 20u30.

De carnavaldriedaagse wordt op maandag 24 maart afgesloten door het Seniorencarnaval om 12u30 ook in de feestzaal ’t Bruggeske met een gastoptreden van Danny Dean.

De inkom is elke keer gratis.

Op de foto een van de deelnemende wagens vorig jaar.

Roland Haentjens

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio