Kenny Dehaes wint Nokere Koerse na millimeterspurt

Kenny Dehaes (Lotto-Belisol) heeft woensdag de 69e editie van Nokere Koerse-Danilith Classic (1.1) op zijn naam geschreven.

jrosquin

Na 199,3 kilometer tussen Ronse en de top van de Nokereberg haalde Dehaes het in een millimeterspurt van Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) en de Fransman Nacer Bouhanni (FDJ).

Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog. Na goed twintig kilometer slaagden toch vijf renners erin om even voor de grote groep uit te rijden, maar zij werden al snel opnieuw tot de orde geroepen. Het sein dan voor zeventien anderen om na 45 kilometer koers een aanval op te zetten. Daarbij zaten Julian Alaphilippe, Iljo Keisse, Gert Steegmans, Tosh Van Der Sande, Dennis Vanendert, Salvatore Puccio, Martijn Keizer, Daniel Oss, Yves Lampaert, Jérôme Baugnies, Omar Fraile, Luis Mas, Jan Barta, Michael Schwarzmann, Niels Van Dijk, Jean-Lou Paiani en Jean-Marc Bideau.

Laatstgenoemde moest er voorin af met een kettingbreuk en op vier ronden van het einde werd de kopgroep verder uitgedund tot slechts twaalf renners. Het peloton naderde, mede door het beukwerk van FDJ.fr, zienderogen op de leiders en toen alles weer te herdoen viel, was het aan Iljo Keisse, Gert Steegmans, Salvatore Puccio, Tosh Van Der Sande, Martijn Keizer en Yves Lampaert om aan te vallen. In volle finale ging het te traag voor Gert Steegmans. Hij werd pas in de laatste rechte lijn overdonderd door een compact peloton, waarin Kenny Dehaes net iets sneller was dan Tom Van Asbroeck en Nacer Bouhanni.

Foto Belga (Kenny Dehaes, midden, verslaat Tom Van Asbroeck, rechts)