Wraak voor vechtpartij leidt tot zware veldslag

Vier mannen stonden woensdag voor de correctionele rechtbank van Mechelen om zich te verantwoorden voor een zware vechtpartij in april vorig jaar. Eén van hen wilde zijn belagers met een vrachtwagen overrijden. De politie loste vier waarschuwingsschoten om de gemoederen te bedaren.

drombouts

De mannen waren op 1 april 2013 allen aanwezig op een familiefeest in café de Eekhoorn in Temse. Daar ontstond een vechtpartij. De zoon van één van de slachtoffers kon niet verkroppen dat zijn vader was aangevallen, en besloot met enkele familieleden de belagers bij hen thuis in Heffen (Mechelen) op te zoeken om het gevecht verder te zetten.

De politie werd opgeroepen waarop Ernest D.C, die mee wraak kwam nemen, en de twee belagers uit Heffen wegvluchtten. Philip D.C. achtervolgde hen met zijn vrachtwagen want hij vreesde dat zijn neef Ernest die twee anderen, die gewapend waren, niet aankon. Hij wilde hen afschrikken met de vrachtwagen. Voor het openbaar ministerie was het duidelijk dat hij de twee wilde aanrijden met zijn vrachtwagen, wat voor hen poging doodslag is.

De politie diende vier waarschuwingsschoten af te vuren om de vrachtwagen tot stilstand te dwingen en de gemoederen te bedaren. Er waren uiteindelijk drie interventieploegen nodig om de situatie onder controle te krijgen.

De mannen staan terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen, woonstschennis en bezit van verboden wapens. Philip D.C staat ook terecht voor poging doodslag. Tegen hem werd 18 maanden, eventueel met uitstel, gevorderd. Tegen de drie anderen werden straffen van 6 maanden tot 1 jaar gevorderd, waar ook probatieuitstel mogelijk is.

Archieffoto Aerts: Op de Steenweg op Blaasveld werd een bijzonder felle ruzie uitgevochten door twee families die in onmin leven. Het conflict begon in een café in Temse en eindigde bij een garage in Mechelen.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Temse