Nieuwe verdachte in zaak Maddie

In het onderzoek naar de in Portugal verdwenen peuter Madeleine McCann onderzoeken Britse speurders nu de piste van één enkele indringer die tussen 2004 en 2010 tijdens een serie "inbraken" in vakantiewoningen in de Algarve vier meisjes seksueel zou hebben misbruikt. Dat hebben Britse media woensdag gemeld.

jatimmermans

'Maddie' verdween in mei 2007 net voor haar vierde verjaardag spoorloos uit het vakantieappartement dat haar ouders in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar wat verderop dineerde.

Geciteerd door het ITV News zei topspeurder Andy Redwood dat het vinden van een zwartharige man die "een ongezonde belangstelling had voor jonge blanke meisjes" nu een topprioriteit in het onderzoek is.

De man is tussen 2004 en 2010 binnengedrongen in twaalf woningen in de Algarve waar Britse gezinnen verbleven, volgens de krant Daily Mirror meestal buiten het seizoen. Bij vier van die insluipingen zijn vijf kinderen tussen 7 en 10 jaar seksueel misbruikt, terwijl ze in bed lagen. In één geval zijn twee meisjes in dezelfde villa aangerand.

Gelijkenissen

Die gevallen dateren van de periode 2004-2006, dus nog voor McCann mysterieus verdween. Ze zijn niet identiek, maar vertonen toch gelijkenissen, zo citeert de Mirror de politie.

In de meeste gevallen waren er geen aanwijzingen van een geforceerde toegang tot de woning, was er niets gestolen, en dook de insluiper tussen 02.00 en 05.00 uur op.

Er waren twee gevallen in Praia da Luz.

De politie doet om de man te vinden een nieuwe oproep tot het publiek.

Belga

Foto AFP