Personeel plasticfabriek legt werk neer

De werknemers van de chemiegroep JBF Global Europe, die in Geel een vestiging opstart voor PET-flessenproductie, hebben woensdag het werk neergelegd. Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront werden kandidaten voor de te installeren syndicale afvaardiging "preventief op straat gezet".

jatimmermans

De chemiegroep JBF Global Europe is sinds begin 2013 bezig met het opstarten van een PET-flessenfabriek, die naar verwachting tegen april van dit jaar opstart. Momenteel werken er een 90-tal bedienden.

Sinds januari van dit jaar zijn er gesprekken tussen vakbonden en directie voor de opstart van de structuren voor sociaal overleg. Die gesprekken verliepen volgens de bonden aanvankelijk in goede sfeer, maar na verloop van tijd werd officieel aangedrongen op een syndicale delegatie. Op 25 maart staat de kwestie op de agenda van het paritair comité.

Dinsdag ontsloeg de directie vier personeelsleden, van wie drie kandidaten voor syndicale afvaardiging, aldus de bonden. zij hebben het over een "preventief ontslag", volgens hen een bewuste strategie van het bedrijf om de vakbonden buiten te houden. Daarop legden de personeelsleden woensdag het werk neer.

Belga

Archiefbeeld

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio