Star Wars VII in december 2015 in de zalen

Disney heeft nieuwe informatie vrijgegeven over de nieuwe Star Warsfilm die in december 2015 zou moeten uitkomen. 'Star Wars Episode VII' zal 30 jaar na de laatste film 'Return of the Jedi' plaatsvinden. De regisseur is J.J. Abrams, ook bekend van de nieuwe Star Trek-films. Abrams schreef ook het scenario samen met onder meer Star Warsbedenker George Lucas

drombouts

Drie nieuwe hoofdspelers krijgen een belangrijke rol in het vervolg op Star Wars, maar daarover worden nog geen details bekendgemaakt. De geruchten worden ondertussen steeds hardnekkiger dat de populairste Star Wars-figuren een acte de presence maken in de nieuwe film. Zo zouden Mark Hamilton (Luke Skywalker), Carrie Fisher (Princess Leia) en Harrison Ford (Han Solo) terugkeren.

De opnames beginnen in mei in de Pinewood Studios in Londen. Als alles volgens planning loopt, verschijnt Star Wars Episode VII op 18 december 2015 in de zalen.

Nog vervolgfilms

Disney had woensdag nog meer nieuws. Samen met Pixar werkt het aan een derde 'Cars'-film en aan het vervolg van 'The Incredibles'. Binnen drie jaar komt er een tweede film over het uitzonderlijke leven van de superheldenfamilie. Fans van 'Finding Nemo' moeten nog tot 2016 wachten. Dan komt de tweede film 'Finding Dory' in de bioscoopzalen.

Een nieuwe klassieke Dinseytekenfilm komt er voorlopig niet aan. De laatste originele film, 'The princess and the frog', dateert al van 2009.

Disney had nog slecht nieuws. Zo wordt de vijfde 'Pirates of the Caribbean' voor onbepaalde duur 'on hold' gezet. De film zou oorspronkelijk in 2015 in de zalen te zien zijn.

Lara Meyers

Foto AP