Gangsters graven tunnel onder bank en roven kluizen leeg

In het Zuid-Franse Bessières hebben gangsters een bankkantoor beroofd door een tunnel te graven naar de kluizenzaal. De daders drongen de ondergrondse ruimte binnen door een verlenging te graven aan een bestaande waterafvoer. Dat hebben het parket van Toulouse en de politie bevestigd.

tmas

Het agenstchap van Crédit Agricole in Bessières, een dorp met 3.000 inwoners, was sinds zaterdag gesloten. De snode overval werd pas dinsdagmiddag ontdekt. De verantwoordelijken stelden toen vast dat de kluizenzaal bezocht was. Over de omvang van de buit is niets bekend gemaakt.

Kraak van de eeuw

Het voorval doet denken aan de "kraak van de eeuw", 38 jaar geleden in Nice. Gedurende een week in de zomer van 1976 baande de 'rioolbende' van Albert Spaggiari zich een ondergrondse weg naar de kluizenzaal van de Société Général en roofden een buit ter waarde van 50 miljoen Franse franken (31 miljoen euro).

Het gerecht onderzoekt of er een verband bestaat met de brandstichting van een telefooncentrale in de nacht van zondag op maandag in Bessières, waardoor duizenden telefoon- en internetverbindingen wegvielen. In de buurt werd bijna gelijktijd een andere telefooncentrale in brand gestoken.

Belga, Foto AFP