De strijd is losgebarsten: welk drankje wordt de nieuwe zomerhype?

Fans van gin-tonic moeten dit jaar op zoek naar een nieuw it-drankje. Zoals de traditie het wil moet er namelijk ieder jaar een nieuw drankje voor hippe vogels gelanceerd worden. De vorige jaren was dat onder meer gin-tonic en Aperol spritz, terwijl dit jaar de eer misschien wel naar een biertje gaat.

mgeysmans

Duvel-Moortgat heeft zijn iconische Vedett-biertje vernieuwt. Het IPA-biertje is een Idian Pale-Ale, gebrouwen volgens Indische tradities. Het bier is al een hit in Amerika, en zou nu ook in België gelanceerd worden. Kenmerkend voor het IPA-bier is het hoge hopgehalte.

Maar de concurrentie voor Vedett is stevig. Zo zijn er ook de Tiki-cocktails die aan een opmars bezig zijn. De cocktail op basis van bruine rum en fruit was eerst bijzonder populair in Californië en de bekendste variant, de Mai Tai zou nu ook in België hipper dan ooit worden.

Elixir D'Anvers probeert zijn stoffige karakter van zich af te gooien en promoot zichzelf door allerlei hippe cocktails te bedenken. Zo zou het ideaal smaken met wat sinaasappelsap, limoen en rietsuiker.

Campari met tonic moet de vervanging voor de gin-tonic worden. Al is het goedje ook heerlijk gecombineerd met gin-tonic. Dat lijkt meteen ook de meest voor de hand liggende keuze, want volgens kenners zou gin-tonic nog veel te veel gesteund worden door bekendheden, waardoor het drankje ook deze zomer als absolute trendsetter beschouwd kan worden.

Photo News / Mieke Geysmans

MEER OVER Eten & Drinken