Frekwent zoekt hoog gebouw voor betere zendmast

Hove heeft weer een volledig onafhankelijke lokale radio. Na drie jaar te hebben samengewerkt met Club FM trekt Radio Frekwent opnieuw radicaal de kaart van lokaal nieuws met lokale verenigingen en handelaars voor ‘de mensen van bij ons’.

drombouts

Radio Frekwent (105.1 MHz) bestaat al 33 jaar. Van 1982 tot 1991 heette hij Radio Flash, daarna was het Frekwent en de afgelopen drie jaar was de lokale radio in de ether onder de naam Club FM. Nu is het dus opnieuw Frekwent.

“Die samenwerking heeft de verwachtingen nooit ingelost”, zegt radiomaker Steven Mostmans. “Op het laatst mochten wij nog maar drie uur radio maken per week. Veel medewerkers vertrokken, omdat ze hier hun hobby niet meer konden beoefenen. De mensen uit Hove moesten naar een 09-nummer in het Gentse bellen. Wij willen nu opnieuw écht lokale radio maken, dichtbij de luisteraars, tussen de mensen.”

Radio Frekwent zendt non-stop uit. Voorlopig zonder vaste studio, gewoon van thuis. “Voor ons regionaal nieuws werken we goed samen met de Gazet van Hove. Op zaterdag heb ik een interviewprogramma waarin ik interessante mensen uit de Zuidrand aan het woord laat”, vertelt Mostmans.

Radio Frekwent heeft een zendmast van 19 meter hoog staan op de voetbalterreinen van derdeprovincialer Hove Sport. “Wij zijn de mensen van Hove Sport heel dankbaar. Maar wij zouden ons bereik willen uitbreiden naar de volledige Zuidrand, van Edegem tot Duffel, Mortsel en Lier. Per slot van rekening betalen wij daar nu al Sabam voor, maar door onze lage zendmast halen wij dat comfortgebied niet. Om kraakvrij uit te zenden, hadden we graag onze antenne op een hoogte van 35 à 40 meter gekregen. Vermits er in Hove weinig gebouwen van boven de 20 meter staan, richten wij onze hoop op Mortsel.”

Kent u een hoog gebouw voor de antenne? Mail studio@frekwent.be

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Zuid.

KMA

Foto Wim Hendrix: Steven Mostmans in zijn radiostudio

MEER OVER Hove

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio