1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De oplossing: Zo krijg je wallen! En zo geraak je er vanaf!

Het is geen fraai plaatje, opstaan met van die grote wallen onder je ogen. Sommige mensen hebben er geen last van, anderen dan weer wel. Maar hoe komt het nu precies dat we wallen hebben? En hoe krijgen we ze weer weg?

egeboers

Er zijn drie soorten wallen. Donkere kringen rond de ogen en vocht- en vetwallen. "Helaas is de mate waarin je wallen hebt een beetje erfelijk", zegt professor Jo Lambert van UZ Gent. Er zijn van alle middeltjes op de markt om de zakken onder je ogen weg te krijgen, maar helpen ze ook?

Donkere kringen

Donkere kringen onder de ogen zijn erfelijk. "Deze pigmentverkleuringen kunnen enkel worden verholpen met een medische behandeling. Pigmentlasers en cortisone-crèmes zijn enkel voorbeelden van nuttige behandelingen die de klachten kunnen verminderen", zegt professor Lambert. Het is natuurlijk ook altijd nuttig om een concealer te smeren. Er zijn verschillende producten op de markt om de verkleuring te camoufleren.

Vochtwallen

Vochtwallen zijn gelukkig makkelijk te verhelpen. Smeer voor het slapen gaan een hydraterende crème, dat zal er voor zorgen dat de ogen 's morgens minder gezwollen zijn. Genoeg nachtrust is natuurlijk ook een goede manier om dit kwaaltje te vermijden. Garnier en Vichy hebben bijvoorbeeld producten op de markt om wallen te verminderen. Volgens professor Lambert kan het kloppen dat dergelijke producten een positief effect hebben op de wallen.

Vetwallen

Bij dit soort wallen is er een permanente aanwezigheid van vet onder de ogen. Hier is helaas niets aan te doen. "In extreme gevallen waar de vetwallen voor ongemak zorgen wordt er zelfs een plastische ingreep aangeraden."

Tips!

Bepaalde merken hebben ook pillenkuren op de markt gebracht die de aanwezigheid van wallen zou verhinderen. Op basis van druivenpitten en vitamine C worden de wallen te lijf gegaan. "Dergelijke medicatie nemen is zeker niet drastisch, maar helaas werkt het niet. Wat eventueel wel een oplossing kan zijn om wallen te verminderen is, zoals eerder gezegd genoeg slapen, en zaken vermijden die vocht ophouden zoals alcohol en roken!"

Photo News / Evelien Geboers

MEER OVER Mode & Beauty