Vansummeren furieus op staat van Italiaanse wegen

Johan Vansummeren (33) beëindigde de Tirreno- Adriatico dinsdag als 102de na een 48ste plaats in de tijdrit. Toch is hij klaar voor de klassiekers.

drombouts

Vansummeren was met slechts negen koersdagen naar Italië afgereisd. Koersritme opdoen was de boodschap. Maar blijkbaar vergaat het de Limburger momenteel zo goed dat Matthew White, de Australische ploegleider van Orica-GreenEdge, danig onder de indruk is van zijn vormpeil.

“Het gaat inderdaad goed”, zegt Vansummeren. “Ik heb meer last met de staat van de Italiaanse wegen dan met mijn eigen benen. Jongens toch, het aantal putten dat wij hier al zijn tegengekomen, is niet meer te tellen. Het verbaast me niks dat ze de Pompeiana uit Milaan-Sanremo hebben moeten schrappen. Tijdens de maandagrit had je het peloton eens moeten horen vloeken. Ik heb hier de voorbije dagen mijne zak kapot gereden (lacht).”

Geen prettig vooruitzicht als je zondag 294 kilometer voor de boeg hebt. “Ik maak me meer zorgen of ik de Cipressa ditmaal overleef. Het is altijd iets op die berg. Ofwel breekt het net voor me tijdens de beklimming, ofwel gebeurt er iets onverwachts in de afdaling."

RORO

Foto Photo News