Kok aan huis opent pop-up restaurant

Chef-kok Maarten Van Essche ruilt het fornuis van zijn traiteurbedrijf in Bonheiden tijdelijk in voor de keuken van pop-uprestaurant Radar, gevestigd in het pand van het voormalige restaurant Schampaert, vlak bij de Sint-Romboutstoren.

Timmermans Jan

Geïnteresseerden moeten zich haasten, want Radar opent vandaag, woensdag, en verdwijnt weer op zaterdag 17 mei. "Reserveren is hopelijk aangewezen", lacht Maarten Van Essche. De chef-kok maakte al furore in Dubai en New York, waar hij zijn expertise mocht delen over typisch Belgische producten. Stilzitten is absoluut niet aan hem besteed. Met een basis als interieurvormgever in combinatie met zijn passie voor koken startte hij als kok aan huis en verzorgde hij al heel uiteenlopende feesten, van intieme diners tot trouwfeesten.

Een pop-uprestaurant openen betekent dat de chef-kok tijd moest vrijmaken in zijn drukke schema. In de weekends zal Van Essche worden bijgestaan door zijn partner Ann Vangenechten. "Het is niet evident om op eender welke plek een restaurant te openen. Op zoek naar een pand kregen we plots de melding van iemand die stopte met zijn zaak. Voor ons was dat de ideale gelegenheid, want nagenoeg alle voorzieningen zijn al aanwezig." Of het pop-uprestaurant ook kans maakt op een vervolg in de vorm van een blijvend restaurant, laat Van Essche in het midden. "Het is een uitdaging. Het wordt afwachten hoe het verder loopt."

Meer informatie vindt u op www.maartenvanessche.be.

KVRO

Foto Patrick Hattori

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio