Juma verkiest voetbal boven Somalisch strijdtoneel

Hassan Hussein Juma (24) is door de Mechelse Hattrick uitgeroepen tot sportpersoonlijkheid 2013. De jonge voetballer ontvluchtte vier jaar geleden zijn moederland Somalië omdat hij niet wilde meevechten met een islamitische militie.

Van Haezendonck Sven

Juma is wat je met een torenhoog cliché een voorbeeld van integratie kan noemen. Nog maar iets meer dan drie jaar verblijft hij in ons land en toch spreekt de jongeman al keurig Nederlands. "Toen Hassan hier arriveerde sprak hij met moeite een woordje Engels. Hij heeft begrepen wat er nodig is om zich hier thuis te voelen", zegt coördinator Jonas Maris van de Mechelse Hattrick.

Met de vzw willen KV en Racing Mechelen hun steentje bijdragen aan de samenleving door sociale projecten te steunen voor kansengroepen. Zo ook voor vluchtelingen zoals Hassan Hussein Juma. Hij is nog tot april aan de slag als terreinverzorger bij Malinwa en is tegenwoordig aanvaller bij FC Walem. Door de progressie die hij heeft gemaakt, werd hij dinsdag uitgeroepen tot sportpersoonlijkheid 2013.

Lees het artikel in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

Foto Patrick Hattori

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio