Antwerp wellicht in beroep tegen wedstrijd achter gesloten deuren

De Bijzondere Kamer van de Geschillencommissie Betaald Voetbal heeft zich dinsdag uitgesproken over het in het Bosuilstadion vertoonde hooliganisme dat zich op 1 maart voordeed tijdens de wedstrijd Antwerp-Sint-Truiden, die voortijdig moest worden afgebroken.

drombouts

En wat ergens was verwacht, werd ook bewaarheid: de Great Old slikt een 0-5-forfaitnederlaag en moet de eerstkomende thuiswedstrijd op 4 april - tegen Roeselare - achter gesloten deuren afwerken. Antwerp ontsnapt wel aan een geldboete. De club uit Deurne-Noord heeft nu zes dagen de tijd om in beroep te gaan.

Het Antwerpbestuur beraadt zich, maar het gaat wellicht die aangereikte strohalm vastgrijpen: "Die wedstrijd achter gesloten deuren is een zware slag", weet Antwerpvoorzitter Jan Michel (foto), die toch ook begrip lijkt te tonen. "De commissie motiveerde dat de fysieke integriteit van de scheidsrechters en de spelers erg in gevaar was. We krijgen geen boete, nee, maar een wedstrijd achter gesloten deuren bezorgt ons nog meer financiële schade, net nu er al sponsors hebben afgehaakt."

Als de Great Old in beroep gaat, kent de club wellicht begin volgende week het definitieve verdict.

Lees meer in uw krant.

STDR

Foto Gmax