Drie jaar cel voor in brand steken van eigen appartement

Haxhi S. (50) uit Kontich is door de correctionele rechtbank van Antwerpen dinsdag veroordeeld tot drie jaar cel. De rechters vonden het bewezen dat hij opzettelijk brand had gesticht in het appartement, waar hij met zijn drie kinderen verbleef. De man heeft de feiten altijd ontkend.

drombouts

Het appartement aan de Mechelsesteenweg brandde op 24 januari 2013 volledig uit. Het onderliggende appartement en de boekhandel op het gelijkvloers liepen schade op. Aanvankelijk dacht men aan een accidentele oorzaak, maar de dochter van Haxhi S. zei dat hij het vuur had aangestoken. Hij had een flesje nagellak in brand gestoken en het in de zetel gegooid.

De vaststellingen ter plaatse bevestigden haar verhaal: de brand was in de zetel begonnen door licht ontvlambare cosmetica. Haar vader legde tegenstrijdige verklaringen af. Eerst zei hij dat hij in de woonkamer lag te slapen toen de brand uitbrak, later stond hij dan weer onder de douche.

Verder onderzoek toonde aan dat hij een week voor de brand een discussie had met zijn huisbaas over de betaling van 1.200 euro huurwaarborg, wat hij niet kon. Hij ontkende tegenover de politie dat hij de brand had aangestoken, maar kwam niet opdagen op zijn proces.

Hij moet de eigenaar van het pand en de verzekeringsmaatschappij bijna 97.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio