Recordkijkcijfers doen dromen van nieuwe reeks

Vtm-gezicht Koen Wauters moest maandag finaal de duimen leggen voor Tom Waes in de spannende rolstoelrace in Lanzarote, maar toch komt de commerciële zender er allesbehalve als verliezer uit. Maar liefst 1.719.158 mensen keken op vtm naar de laatste aflevering, wat voor de zender het hoogste cijfer is sinds de nieuwe kijkcijfermeting vanaf 1997. Het succes doet velen nu al dromen van een nieuwe editie.

jrosquin

Koen Wauters moest pas in de laatste aflevering de duimen leggen voor zijn concullega, maar toch ziet hij zichzelf allerminst als een verliezer. Ook bij de zenders is er geen verliezer, want Eén en vtm behaalden schitterende kijkcijfers. Vtm haalde met de slotaflevering ruim 1.700.000 kijkers binnen, goed voor een kijkdichtheid van 28.96 procent. De herhaling op Eén haalde nog eens 374.397 kijkers.

Logisch dus dat ze deur naar een tweede seizoen open zetten. Koen Wauters, die momenteel herstelt van een operatie aan de sinussen en volgende maand op tournee gaat met Clouseau, is alvast niet van plan om zijn vernieuwde reputatie te laten vervagen. “Dit opent de deur naar nog meer jongensachtige en avontuurlijke televisie.”

Hoe staat het met de kansen dat de twee opnieuw tegenover elkaar komen te staan? “Misschien, als een tweede reeks nog beter wordt”, antwoordden ze vorige week al. “Onze agenda’s laten het ten vroegste vanaf 2015 toe.”

Hans Van Goethem Foto VRT

Lees ook: Koen Wauters: "Tranen van uitputting en emotie"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER