Man sleept Renault voor rechter omdat auto te veel verbruikt

Man sleept Renault voor rechter omdat auto te veel verbruikt

Man sleept Renault voor rechter omdat auto te veel verbruikt

Print
De eigenaar van een Renault is een proces gestart tegen de autofabrikant omdat zijn auto volgens hem dorstiger is dan de brochure belooft. "Dit is een uitzonderlijke zaak", zegt het advocatenkantoor Vermassen maandag in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Een gemiddeld verbruik van 4,5 liter per honderd kilometer voor stadsverkeer, stond er in de brochure van de Renault Grand Scénic 110 DCi eco-versie. Dat is relatief weinig voor een auto van die omvang. Voor de koper was het dan ook de belangrijkste reden om bijna twee jaar geleden net dat type aan te schaffen.

"Al vrij snel na de aankoop bleek dat het verbruik veel hoger ligt dan verwacht: gemakkelijk 7 tot 7,5 liter per honderd kilometer in de stad", zegt de man, die niet wil dat zijn naam wordt bekendgemaakt.

De koper heeft nu een gerechtelijke procedure opgestart. Hij wil dat de fabrikant zijn auto terugneemt en hem terugbetaalt. Het advocatenkantoor van Jef Vermassen vertegenwoordigt de koper. Daar valt te horen dat een procedure tegen een autoverkoper en een constructeur wegens meerverbruik uitzonderlijk is.

Er is een expertise geweest van de wagen. De zaak is nu vastgesteld voor behandeling bij de Mechelse rechtbank van koophandel.

Belga, Archieffoto Reuters

Nu in het nieuws