Beerschot-Wilrijk is nog geen kampioen na draw op Arendonk

Beerschot-Wilrijk kan zich nog geen kampioen noemen in eerste provinciale Antwerpen. Om de champagne te kunnen ontkurken moest de fusieploeg beter doen dan rechtstreekse concurrent Branddonk. Omdat het zelf niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel op Arendonk en door het 0-0 gelijkspel van Branddonk in Heikant moest Beerschot-Wilrijk zijn kampioenenviering minstens een weekje uitstellen.

bperdieus

De wedstrijd begon nochtans goed voor de bezoekers. Met hun dominante spel kwamen ze vlak voor het halfuur op voorsprong. Met een mooi hakje bracht Peter Nijs zijn fans in extase. Bij de rust stonden de bordjes wel in evenwicht. Strijbosch maakte er via een penalty 1-1 van.

In de tweede helft bleef Beerschot-Wilrijk op zoek naar de verlossende treffer, maar de sterk keepende thuisdoelman hield zijn netten schoon. Enkele minuten voor blessuretijd waren ze er nog het dichtste bij, toen de kopbal van Laevaert op het doelhout uiteenspatte.

Arendonk blijft door het gelijkspel troosteloos op de zestiende laatste plaats hangen. Met elf punten uit 26 partijen verkeert het in acuut degradatiegevaar. Beerschot-Wilrijk heeft met zijn 63 punten uit 26 wedstrijden op de volgende speeldag genoeg aan een driepunter om zich tot kampioen te kronen.

Foto GIPL

BP

Vastgoed

Jobs in de regio