Ruime zege voor Antwerp Giants bij Pepinster

Port of Antwerp Giants is vrijdagavond vlot gaan winnen bij Pepinster in de eerste klasse van het basketbal. Het werd 58-81.

Met de lange, saaie busrit naar de oostkantons stonden de Port of Antwerp Giants vrijdagavond weer voor hun verste verplaatsing van het seizoen. Veel plezier hebben de havenjongens nog niet beleefd aan hun ontmoetingen in Pepinster de laatste jaren. Ook nu weer beloofde het een zware dobber te worden maar in het derde kwart werd de thuisploeg definitief uitgeteld. Op Driesen na kon coach Vervaeck op een volledig fitte kern beschikken.

In een zwakke beginfase lieten de Giants teveel missers optekenen om een voorsprong te verantwoorden. Libert had er ondertussen met twee driepunters 11-4 van gemaakt. Vervaeck greep in en bracht Moors en Pearson in. Zij brachten meer spirit in de match en het scoreverloop kantelde naar 11-16. De Waalse schutters vielen compleet stil en het werd 13-19 na het eerste kwart.

De Antwerpse verdediging had grote problemen met de 2,19 m lange Serviêr Besovic. Samen met maatje Jankovic probeerden ze de kloof terug te dichten. Het aanvalsspel van de havenjongens was veel te statisch zodat Moors en Stewart driepunters nodig hadden om op de bonus te bewaren. De Antwerpse problemen inside bleven echter duren en Akingbala nette dan ook de logische 32-32. Met zijn derde bom kon Stewart nog een 35-35 ruststand uit de brand slepen.

Met liefst 3 bommen in twee minuten van De Zeeuw en Turner liepen de havenjongens weer 35-44 weg. Spica en Pearson liepen toen wel tegen hun derde fout aan wat hen tot enige voorzichtigheid dwong. Turner en Moors profiteerden van plaatselijke missers om van 42-45 in één ruk verder weg te lopen naar 42-60 op het einde van kwart drie.

Mwema driepunterde de twintiger op het bord (42-65) en konden de boeken toe. De thuisploeg leek wel een totaal andere ploeg als in de eerste helft. Ex-Giant Ralph Biggs, de laatste weken in uitstekende doenen leider van dit team, had duidelijk zijn dagje niet. Even flirtten Moors en maats met de dertiger maar coach Vervaeck koos ervoor om zijn jonge veulens eerste klasseminuten te geven. Eindstand : 58-81.

Pepinster : Besovic 6, Libert 10, Lemaire 3, Biggs 0, Akingbala 16, Schwartz 10, Jadin 5, Penninck 0, Wilkins 0, Jankovic 8 Port of Antwerp Giants : Moors 16, Donkor 0, Turner 14, Pearson 10, Spica 6, Stewart 11, Mwema 11, Simons 2, De Zeeuw 10, Marchand 0, Akyazili 1, Van Vliet 0

Ludo Hendrickx

Meer basketbal