1 / 13

Tom Waes, Thuis en De Ideale Wereld grote winnaars tv-sterren

Tom Waes heeft zich zaterdag op De nacht van de Vlaamse Televisie Sterren gekroond tot de populairste tv-persoonlijkheid en met 'Reizen Waes' won hij ook de ster voor beste realityprogramma.

drombouts

Sien Eggers (beste actrice en beste drama met 'Eigen kweek') en Matteo Simoni (beste acteur en beste humorprogramma met 'Safety First') gingen ook met twee beeldjes naar huis, al was de Limburgse Simoni nog op reis in Amerika. Zijn vader nam de Ster in ontvangst. Bart De Wever stal de show door verkleed als panda op het podium te vallen. Hij mocht daarna de prijs uitreiken voor populairste televisieprogramma aan de acteurs van 'Thuis'.

Otto-Jan Ham en zijn collega's van 'De Ideale Wereld' beleefden ook een ideale avond. Ham werd verkozen tot Rijzende Ster. De presentator van 'De Ideale Wereld' had zijn sporen al verdiend bij de Studio Brussel maar hij toonde vorig jaar zijn talent als tv-presentator. Hij kreeg zijn Ster van Tom Waes.

Een van de grootste verrassingen van de avond was dat 'De Ideale Wereld' bekroond werd als beste informatieprogramma, een prijs die altijd naar het Journaal van Eén gaat. "Er zit welgeteld tien seconden informatie in ons programma," merkte Jelle De Beule op.

Jan Van Rompaey kreeg een staande ovatie. Hij werd door het bestuur van de Vlaamse Televisie Academie bekroond met een Carrièster.

Jeroen Meus won met 'Dagelijkse kost' voor het vierde jaar op rij, en Koen Wauters kreeg na zes nominaties eindelijk een prijs. Zijn vrouw Valerie De Booser nam zijn Ster voor beste presentator in ontvangst want Wauters herstelt thuis nog na een operatie voor sinusitis.

DE WINNAARS

Populairste televisieprogramma: Thuis (één) Populairste televisiepersoonlijkheid: Tom Waes Beste acteur: Matteo Simoni (Safety First) Beste actrice: Sien Eggers (Eigen kweek) Beste presentator: Koen Wauters (Belgium's got talent; het is na zes nominaties het eerste beeldje voor de VTM-presentator) Beste presentatrice: Kathleen Cools ('Reyers Laat', CANVAS) Beste drama: Eigen kweek (één) Beste humor- en comedyprogramma: Safety First (VTM) Beste realityprogramma: Reizen Waes (één) Beste lifestyleprogramma: Dagelijkse kost (één; wint voor het vierde jaar op rij) Beste informatieprogramma: De ideale wereld (de vorige zes keer won Het Journaal) Rijzende ster: Otto-Jan Ham Carrièrester: Jan Van Rompaey (73) Beste entertainmentprogramma: The Voice van Vlaanderen (tweede televisiester voor het VTM-programma) Beste reportage- en documentaireprogramma: De Rechtbank (VIER)

Foto's VIER

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws