Aston Villa dient Chelsea vierde competitienederlaag toe

Aston Villa heeft zaterdag op de dertigste speeldag in de Premier League met 1-0 gewonnen van leider Chelsea.

Aston Villa, met Rode Duivel Christian Benteke de hele wedstrijd in de rangen, haalde het in Villa Park dankzij een doelpunt van Fabian Delph in de slotfase. Even later werd Ramires (Chelsea) nog uitgesloten na zijn tweede gele kaart. Chelsea stond daarvoor al een tijdje met tien op het veld na een tweede gele kaart voor Willian (68ste minuut). Villa schuift dankzij de zege met 34 punten op naar de veilige elfde plaats.

Voor Chelsea, waar Eden Hazard de hele wedstrijd speelde, was het de vierde competitienederlaag van het seizoen. Met 66 punten na 30 wedstrijden blijven The Blues wel aan de leiding, met zes punten voorsprong op Manchester City, dat twee wedstrijden minder op de teller heeft.

De Citizens konden zaterdag wat van hun achterstand goedmaken door met 0-2 te gaan winnen op het veld van Hull City. City speelde bijna de hele wedstrijd met tien nadat aanvoerder Vincent Kompany in de tiende minuut tegen een rode kaart was aangelopen na een professionele overtreding op de doorgebroken Jelavic.

Foto Reuters

Meer sportnieuws